Maria Gorissen (15)

Zuster Kristin Bogaerts, gasthuiszuster te Antwerpen

Via een overlijdensbericht kwamen we een nieuwe Loenhoutse religieuze op het spoor, nl. E.Z. Kristin Bogaerts (Loenhout, 12/6/1938 - Antwerpen, 19/4/2020). Zij werd toegevoegd aan ons overzicht met Loenhoutse religieuzen, en kreeg een eigen biografiepagina.

Lees verder...

Afkomst van de familie Montens

Joannes Franciscus Montens d'Oosterwijck, voormalig burgemeester van Lier en was van 17 mei 1851 tot aan zijn dood, een jaar later, eigenaar van het kasteel van Loenhout. Het kasteel bleef daarna tot 1945 in bezit van deze familie. Hun voorouders in rechtstreekse mannelijke lijn konden wij…

Lees verder...

Loenhoutse Trappisten

Onlangs kwamen we 2 nieuwe Loenhoutse religieuzen op het spoor. Zij traden in de Abdij der Trappisten te Westmalle. We maakten een korte biografiepagina voor beiden: Br. Benedictus (in de wereld Joannes Arnouts) (1843-1869) Br. Petrus Joannes Quirijnen (1816-1857)

Lees verder...

Notariaat Mark-Antoon Essers (1740-1779)

Van dit notariaat hebben we nog geen digitale bewerkingen gemaakt. Het archief is evenwel online in te kijken via de website van het Felixarchief te Antwerpen. Om het zoeken te vereenvoudigen, hebben we op onze website rechtstreekse koppelingen geplaatst naar de verschillende archiefbestanddelen.

Lees verder...

Bijwerkingen genealogisch bestand na 1800

Ons genealogisch bestand van Loenhoutse inwoners na 1800 wordt ook geregeld bijgewerkt, nu o.m. met een heel aantal sterfdatums, Loenhoutse religieuzen, alsook informatie over Loenhoutse inwoners die tijdens WOI naar Nederland gevlucht zijn: Het is mogelijk dat sommige van de bovenstaande koppelingen niet lijken te…

Lees verder...