Loenhoutse bevolking na 1800

Enkele jaren geleden kwamen we in bezit van een genealogisch bestand van de Loenhoutse bevolking, dat zich toespitste op de periode na 1800 en dus grotendeels complementair was met het bestand van Etienne Kerremans, die zich toelegde op Loenhout tijdens het Ancien Régime. Lange tijd hebben hiermee niets gedaan omdat het moeilijk was de privacy van de nog levende personen in het bestand te beschermen zonder het bestand te verminken. De website Geneanet bood soelaas: alle levende personen worden onherkenbaar gemaakt voor bezoekers die geen gebruikersnaam en paswoord hebben.

Wij hebben dit genealogisch bestand nu klaargemaakt voor publicatie door er o.m. alle personen geboren voor 1715 uit te schrappen, en door de personen die te Loenhout leefden in het jaar 1816 te koppelen aan de volkstelling van dat jaar. Zo kunnen stamboomonderzoekers makkelijk overstappen van het ene bestand naar het andere.

Wij zullen dit bestand ook verder beheren en vragen bezoekers dus met aandrang vastgestelde fouten of onvolkomenheden te willen melden via het contactformulier op deze website, of via Geneanet. Bezoekers die ons een gemotiveerd verzoek zenden en een band met het dorp kunnen aantonen, geven we ook graag gastentoegang tot het bestand.

Bij eventuele vragen, raden we u aan om ook kennis te nemen van de veelgestelde vragen bij het bestand van de Loenhoutse bevoking voor 1800, daar sommige vragen, bv. aangaande onze bronnen, ook betrekking hebben op dit bestand.

Loenhoutse bevolking na 1800